Idioma: cat esp eng deu net rus Entrar a la web cateringsantllei.com Segueix-nos: facebook twitter youtube googleplus rss
Subscriure's al Newsletter
banner-noticies

NoticiasCàtering Sant Lleí en la 46a edició del Trofeu de vela CaixaBank Conde de Godó 2019

masdesantllei

Cada any, s'espera amb impaciència la prestigiosa regata, organitzada pel Real Club Nàutic de Barcelona des de 1974. Així, aquest any es presentava la 46a edició del Trofeu de vela CaixaBank Conde de Godó 2019.

Un gran esdeveniment, en el qual a més col·laboren la Real Federació Espanyola de Vela i la Federació Catalana de Vela i que és patrocinat per CaixaBank. Per la seva part, la Vanguardia, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya també li donen suport.

A més, aquest any també col·laboraven Gramona, Estrella Damm, Royal Bliss, Veri, Benfumat, Nordés, Mizuno i VIP Style Magazine.

La 46a edició, una regata molt emocionant en la qual, malgrat la inestabilitat meteorològica que van sofrir els participants, molts d'ells van poder demostrar les seves habilitats, proclamant-se guanyadors. És el cas del Brivall-Movistar de Marc Antonio i Sofia Bertrand en el J80 o el Rats on Fire de Rafael Carbonell en l’ORC 0-1.

Així, el lliurament de premis va tenir lloc en el Village Real Club Nàutic de Barcelona en el qual van assistir diverses personalitats com per l'exemple Toni Reig, el director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya o Julia Casanueva, l'actual presidenta de la Real Federació Espanyola de Vela. Per descomptat no podia faltar la participació d'Ana Godó, representant al Grup Godó, Sergio Rodríguez, director de Banca Privada i Premier de CaixaBank, Félix Escalas president del Real Club Nàutic de Barcelona i Marc de Antonio, director del Trofeu de Vela CaixaBank Conde de Godó.

Aprofitant aquest esdeveniment, diversos col·laboradors de Vip Style Magazine com McLaren Barcelona, Andreu Gastronomía, Vitae Combucha, Aromalaboratory, ColaCao i Càtering Sant Lleí, participem d'una jornada organitzada en el Real Club Nàutic de Barcelona per a tots els participants de la regata. En arribar, els esperava una degustació de diferents propostes gastronòmiques molt interessants.

Per part nostra, vam oferir una degustació que va començar prop de les 19:00h del dissabte 25 de maig, la qual es composava de dues propostes molt interessants com són el gofre de truita de patata amb melmelada de tomàquet, oli d'oliva i ruca, i el flam de cebiche amb aire de coriandre i toc de blat de moro.

Un servei gastronòmic en el qual, durant pràcticament dues hores, tot assistent va poder conèixer la nostra gastronomia en un ambient distès, acompanyat de bona música ambiental i en un entorn perfecte.

20 de juliol del 2019 Ampliar notícia / Compartir

Quines qualitats ha de tenir un cambrer professional?

masdesantllei

Càtering Sant Lleí, no solament es preocupa per oferir una gastronomia d'alt nivell, sinó que entén que tots els detalls, el capital humà i el material d'una organització, són importants per a oferir un servei de qualitat.

Així, un puntal molt important en un càtering, són els cambrers. La seva professionalitat és la professionalitat del càtering i el seu tracte amb el client i la seva imatge, és la nostra imatge.

Per això, tots els nostres cambrers han de complir amb diverses premisses que entenem que són imprescindibles per a un servei de 10.

 1. Habilitats comunicatives: Un cambrer ha de tenir innates una sèrie de característiques que l'ajudin a empatitzar amb el client. Aptituds com l'amabilitat, la paciència, la tolerància, l'educació o el respecte. O fins i tot el carisma o posseir un somriure constant, l'ajudaran a connectar amb el comensal i a deixar una petjada positiva en ell.
 2. Gestió d'estrès: Depenent del servei, haurà de conservar la calma davant situacions complicades. A més, no haurà de permetre, que un possible estrès de cuina es transmeti al comensal.
 3. Conèixer al detall la gastronomia: Tenir la informació completa de l'elaboració i els ingredients de tot plat o aperitiu que serveixi, podent així resoldre qualsevol dubte, sobretot quan parlem d'intoleràncies, al·lèrgies, etc.
 4. Tenir un perfil observador: Haurà d'estar sempre pendent que no quedin comensals desatesos, sempre respectant el ritme d'aquests.
 5. Conèixer els comensals: La seva memòria jugarà un paper molt important en aquest sentit. Retenir les particularitats dels comensals, els seus noms, les seves intoleràncies o al·lèrgies, o el seu gust gastronòmic. Mostrar-los la seva preocupació per ells, farà que se sentin més còmodes i gaudeixin més si cap de la degustació gastronòmica.
 6. Conèixer el protocol: Haurà de conèixer tots els detalls protocol·laris en el moment de preparar una taula, de servir-la i de tractar al comensal en un servei.
 7. Idiomes: La bona comunicació amb el comensal passa per comprendre-li bé i fer-se entendre perfectament. Així, serà convenient conèixer diversos idiomes, com a mínim els més comuns en la zona on s'ofereixi el servei.
 8. Vestuari: És molt important que porti el vestuari adequat que així ho identifiqui i el porti en les condicions òptimes. Per descomptat, a més haurà de cuidar la neteja personal i, per tant, la seva imatge.
 9. Formació contínua: finalment i com en totes les professions, haurà d'estar en contínua formació, sobretot la característica del seu sector, per a poder oferir el millor servei.

 

Molts d'aquests punts són comuns a moltíssimes professions, sobretot en les quals estan en contacte directe amb el client final. Així, un bon servei de càtering es preocuparà per tenir personal amb aquest tipus de qualitats, ja siguin innates i s'hagin detectat en la selecció de personal, com formant als qui manquin d'alguna d'elles per al seu creixement personal i el de l'empresa.

 

16 de juliol del 2019 Ampliar notícia / Compartir

Nou pla d'actuació per a regular la temperatura en transportar animals

masdesantllei

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en col·laboració amb les Comunitats Autònomes, acaba de fixar un pla d'actuació dirigit a poder complir amb la normativa comunitària.

Aquesta normativa, estableix un rang de temperatures que no es poden sobrepassar a l'interior dels vehicles que transporten animals vius per carretera, com poden ser bovins, ovins, caprins o porcins.

Parlem de portar un control perquè aquesta temperatura es trobi sempre entre els 5 °C i els 30 °C amb una tolerància de +/- 5 °C. Amb això s'assegura protegir als animals i el seu benestar en un viatge, on en aquesta època de l'any, s'arriben a temperatures molt altes.

Així, des de l'1 de juliol fins al 15 de setembre, a Espanya s'ha accionat un pla d'actuació, per a controlar la temperatura en aquests transports d'animals vius, en viatges amb una durada superior a les 8h i amb destinació a altres països de la unió europea o fins i tot fora d'ella.

Per a això, s'exigeix que tots els vehicles destinats a aquest tipus de viatges estiguin dotats d'un sistema de control de temperatura que registri les dades.

Aquests registres de temperatura podran ser sol·licitats una vegada finalitzi el viatge, com a mínim a aquells vehicles que hagin suportat al llarg del recorregut, temperatures que superin els 30 °C.

Es deixarà un màxim d'un mes perquè es faciliti a l'autoritat de la comunitat, tota la informació necessària per a poder comprovar que no s'hagin superat 35 °C a l'interior del vehicle. En cas contrari, o que no es faciliti aquesta informació, es prohibirà la realització d'un pròxim viatge i s'aplicarà la sanció corresponent.

Així, es pretén complir amb la normativa europea que regula el transport d'animals, sobretot a l'estiu, on les temperatures climàtiques sobrepassen els nivells acceptables per a poder controlar el benestar dels animals.

Una mesura que arriba just a temps, per a poder obrir un estiu en el qual les altes temperatures han deixat petjada en molts sectors i com no podia ser menys, també en el sector dels transports.

09 de juliol del 2019 Ampliar notícia / Compartir

Adapta la teva dieta a l'arribada de l'estiu!

masdesantllei

L'arribada de l'estiu comporta un clima considerablement més calorós. Les altes temperatures i les hores que gaudim de sol, fan que la nostra dieta es vegi alterada.

Hem viscut fa tan sols uns dies una onada de calor aclaparadora que ens deixa a tots cansats, amb mal de cap moltes vegades, amb canvis de la son… I encara que no puguem canviar el temps, sí que podem millorar el nostre estat anímic i de salut amb una alimentació apropiada.

Així, haurem d'ingerir aliments molt hidratants i per això haurem d'introduir en la nostra dieta fruites i verdures de temporada, que a més seran més saboroses i sostenibles a causa de la seva maduració natural. També seran una font importantíssima de fibra, vitamines, minerals, aigua i agents antioxidants.

Us proposem a continuació una sèrie de fruites d'estiu, entre les quals trobeu propietats com les que us explicàvem anteriorment:

- La síndria
- El meló
- El préssec
- La pruna
- L'albercoc
- El gerd
- La paraguaiana
- La figa
- L'alvocat
- La poma
- La nectarina
- La grosella
- La mora

Quant a les verdures, també tindrem una infinitat d'opcions com:

- El carabassó
- El fesol tendre
- La remolatxa
- El tomàquet
- El cogombre
- El pebrot
- L'albergínia
- L'enciam
- L'all
- La patata
- La pastanaga

També haurem d'ingerir peixos blaus de temporada com la tonyina, el bonítol, les sardines o les anxoves. Perquè és un aliment lleuger que facilita la digestió, de contingut calòric baix, i posseïdor d'una gran font de nutrients i grasses Omega 3, sobretot a l'estiu a causa de l'aflorament. Són ells els que, en alimentar-se, aprofiten els nutrients que troben en el plàncton i que, en ingerir-lo, es provenen de major grassa.

A més, el fet que a l'estiu consumim gran quantitat de verdures i per descomptat les fruites crues, fa que el nostre organisme assimili en major mesura totes les vitamines i minerals que contenen. Per això, l'ideal serà preparar plats frescos i que reuneixin aquestes condicions com pot ser un gaspatxo, salm​orejo, vichyssoise i altres cremes fredes. No podem oblidar-nos del plat estrella de l'estiu, com són les amanides, ja sigui de verdures o fins i tot d'aliments carregats d'hidrats de carboni com l'arròs, la patata o els llegums.

En definitiva, en aquesta època de l'any, on les altes temperatures intervenen en el funcionament del nostre dia a dia, una alimentació rica en fruites i verdures exposades anteriorment i peixos blaus de temporada, serà la clau per a gaudir d'una bona salut mental i física per a aquest estiu.

02 de juliol del 2019 Ampliar notícia / Compartir

Quins ganivets necessitarà un bon Xef?

masdesantllei

Un xef en una cuina és un artista mostrant el seu art a través dels plats que dissenya, que cuida amb cura, que cuina amb respecte al producte i al comensal, que serà qui gaudeixi d'ell.

Així, un artista necessita un instrument amb el qual donar forma a la seva obra i en aquest cas, un bon xef necessitarà moltes eines que l'ajudaran en la cerca de l'excel·lència d'un plat.

I una d'aquestes eines, per descomptat és el ganivet. Solem tenir molts en la nostra cuina i tots hem utilitzat alguna vegada els que anomenem “ganivets de serra” o els completament llisos per a tallar verdures o fins i tot el ganivet del pa!

Però en l'alta cuina, en una cuina professional, haurem de disposar de diversos tipus de ganivets per a tractar com es mereix cada tipus de producte: verdures, carn, peix…

Doncs bé, vegem els diferents tipus de ganivet que ens podem trobar en una cuina d'alt nivell i els diferents usos que se'ls atribueixen:

è Ganivet ceber o de mig cop: De fulla forta i ampla, és un ganivet molt estable perfecte per a tallar i picar verdura i hortalisses. També es pot utilitzar per a trossejar carn i peix. Sol mesurar entre 20 cm i 30 cm de llarg.

è Ganivet desossador: La seva fulla corba i prima i la seva flexibilitat, li permet desossar les peces de carn amb facilitat. També podem utilitzar-ho per a retirar la pell d'aus o treure tendons i greix.

è Ganivet puntilla: És un ganivet de petites dimensions caracteritzat per una punta afilada i una fulla ferma i estable. D'aproximadament 10 cm de llarg, és perfecte per a tallar fruites i verdures, sobretot quan necessitem realitzar talls petits.

è Ganivet paner: Amb una fulla dentada, allargada i forta, és l'ideal per a tallar l'escorça del pa sense pressionar el pa en excés en tallar-lo.

è Ganivet pelador: En aquesta ocasió, tenim un ganivet especialment dedicat a pelar fruites i verdures. De petita grandària, posseeix una fulla flexible i lleugera per a facilitar el tall.

è Ganivet matxeta: Un dels ganivets més forts i resistents. Al voltant de 30 cm de fulla molt estable, permeten tallar amb facilitat peces de carn de gran grandària.

è Ganivet perniler: Evidentment, com el seu nom l'indica, parlem d'un ganivet especialment dedicat al tall de pernil. La seva fulla prima de gran longitud ha de ser flexible per a facilitar el tall més exquisit.

è Ganivet filetejador: Aquest tipus de ganivet, està especialment dissenyat per a filetejar peix, carn o fins i tot fruites o vegetals, i la seva finalitat, gràcies a la seva fulla flexible i llarga, permet obtenir un tall net i ajustat.

è Ganivet Santoku: De fulla ampla i d'aproximadament 20 cm de llarg, és característic de la cuina asiàtica. Disposa d'unes esquerdes anomenades alvèols, que faciliten que l'aliment no es quedi enganxat a la fulla.

 

I no solament servirà amb disposar d'una eina professional, d'un ganivet de qualitat, sinó que també haurem de cuidar-la com es mereix. Tenint en compte que sempre haurem de rentar-la amb aigua calenta i a mà, per a no espatllar el seu tall amb el frec d'altres elements de la cuina.

Finalment, disposar d'un bon afilador que permeti córrer menor risc. Farà que exercim menor pressió i reduirem la possibilitat que ens tallem.

25 de juny del 2019 Ampliar notícia / Compartir

Diferents formes de preparació del cafè, una per a cada ocasió i paladar.

masdesantllei

Avui volem parlar-vos sobre les diferents preparacions d'una de les begudes més populars a tot el món: el cafè.

No hi ha esdeveniment que se li resisteixi, sobretot al nostre país, atès que després de degustar una proposta gastronòmica, sempre serà una bona opció per a finalitzar-la o fins i tot per a donar pas a qualsevol esdeveniment posterior.

Són diversos els orígens que se li atribueixen a aquesta beguda, encara que Etiòpia és l'opció que sona amb major força. Es diu que van ser els habitants d'una petita regió, els qui van descobrir els grans de la planta de cafè i el seu efecte energitzant i estimulant en el nostre organisme.

La nostra societat està en contínua evolució, ens agrada experimentar, anar en cerca de coses noves, i tot això es transmet també en la gastronomia i en qualsevol detall que tingui a veure amb ella.

Així, el cafè no podia ser una excepció. Sempre en la cerca de noves formes de preparar-ho i de presentar-ho, el seu caràcter amarg i intens conquesta cada vegada més, els paladars dels qui el degusten.

I atès que és tan important la preparació, com la qualitat, l'origen i altres notes gustatives del cafè, vegem les diferents elaboracions i les seves característiques.

è Cafè exprés o cafè sol: D'aproximadament 30 ml, potenciant així el sabor intens i aroma del gra, es prepara en pocs segons amb una cafetera exprés o bé amb aigua bullint. És la base de moltes preparacions que veurem a continuació. Trobarem variants com el cafè curt o ristretto, de 15 ml o el cafè exprés doble, més contundent per la doble quantitat de cafeïna.

è Cafè tallat: Amb base de cafè exprés, simplement afegim una mica de llet, ja sigui freda o calenta, o fins i tot escuma de llet. Podríem considerar també el cafè machiatto, el qual es caracteritza per estar una mica tacat per llet vaporitzada, fent-ho més espumós.

è Cafè Americà: Una preparació totalment anglosaxona, atès que s'elabora amb una dosi de cafè, però amb molta més aigua. Així, el sabor és molt més suau i dolç, perquè li llevem gran part del amargor.

è Cigaló: Molt típic al nostre país, afegint una mica de brandi, orujo o whisky a la dosi de cafè exprés. En el cas d'afegir-li brandi i ratlladura de llimona, ho diríem cafè brulé.

è Cafè amb llet: De la mateixa manera que en el cas del cafè tallat, però afegint major quantitat de llet que en el cas anterior. Normalment es prepara en una quantitat aproximada de 200ml.

è Caputxí: Sent una elaboració molt popular, és molt semblant al cafè amb llet, però amb la diferència que té simplement un terç de cafè, sent la resta llet escumejada. Finalment, se li dóna un toc de cacau o fins i tot canyella en pols.

è Cafè bombó: Una preparació per als més llaminers, atès que en comptes d'afegir llet afegirem llet condensada, ja sigui en mesura de cafè tallat o cafè amb llet.

è Mocca: La seva elaboració és semblant a la del caputxino, però afegint al final una capa de xarop de xocolata.

è Cafè Irlandès: Aquest tipus de cafè se sol servir en una copa de còctel i s'elabora amb una dosi doble de cafè exprés, whisky irlandès i una capa de nata.

è Cafè vienès: En aquest cas, barrejarem una dosi de cafè exprés o bé dos, amb una quantitat inferior de crema o nata muntada.

è Frappé: Parlem d'una beguda servida en fred, amb una mescla de cafè instantani molt, gel i crema de llet o nata.

è Asteca: S'acosta molt al que seria unes postres, perquè se serveix en fred una mescla de cafè, gel, llet i una o diverses boles de gelat, generalment de xocolata.

è Hawaià: Un cafè amb notes evidentment tropicals. Una elaboració semblant al caputxí, però substituint la llet per llet de coco.

 

Aquestes i moltes altres preparacions més, combinen el cafè amb altres ingredients per a donar tocs diferents a la beguda i poder oferir un resultat diferent i idoni per a cada ocasió.

 

18 de juny del 2019 Ampliar notícia / Compartir

Història de la figura del Xef

masdesantllei

Sembla mentida que hàgim de remuntar-nos a tant temps enrere per a descobrir els inicis del xef, però si volem ser justos, la figura es remunta al descobriment del foc. Aquell primer ésser humà que, a causa de la seva curiositat, va acostar un tros de carn al foc i va descobrir una nova manera d'alimentar-se i de crear.

I com la curiositat és una cosa innata en nosaltres, no podia quedar-se allí, simplement donant-li cocció a la carn, sinó que a poc a poc es van anar buscant maneres d'intensificar el sabor, de modificar-lo. De fet, es té constància que l'any 6.000 A. de C., en el nord d'Europa ja utilitzaven espècies com la mostassa.

Per descomptat també van començar a crear-se els primers utensilis, necessaris per a manipular la carn en el foc.

Però la figura del cuiner com a tal, es remunta temps després, en l'època clàssica. Les primeres persones que van treballar en aquesta professió van ser en la seva gran majoria esclaus, supervisats per un cuiner més experimentat. Però no va ser fins a l'època de l'Imperi Romà, quan el menjar va passar a un pla més de diversió, de goig per als comensals. De fet, en aquella època es va crear la primera escola de cuiners anomenada Collegium Coquorum.

A principis del segle XIV, va sorgir Guillaume Tirel, un dels primers grans xefs de la història. La seva missió va ser la de preparar aliments a través d'experimentar amb mescles i combinacions i afegint salses o espècies per a jugar amb els sabors que presentava.

A poc a poc, l'evolució natural va portar a la creació de locals on s'oferien plats senzills i a poc a poc tot això va derivar en el que coneixem avui com a restaurants. De fet, la revolució francesa va portar a l'augment de la classe mitjana, fent de la gastronomia i els restaurants d'aquella època, una cosa pública i accessible a tots.

Ja a la fi del segle XIX, va arribar la professionalització dels cuiners i amb ells la figura que avui coneixem com a xef, implantant-se també per necessitat, la cultura organitzacional en la cuina.

Així, cuiners com Antoine Careme o Escoffier van ser grans influents en l'evolució de la qual parlem.

El pas del temps, ens ha portat a la professionalitat i l'exquisidesa dels grans Xef d'avui dia. L'alta cuina amb les seves sorprenents propostes, les seves divertides presentacions i els seus diferents sabors, molts encara per descobrir, fan de la gastronomia, un plaer per a molts.

Per això, per l'exigència del comensal d'avui dia, un xef ha de tenir integrades diferents qualitats molt importants a l'hora de gestionar una cuina: ha de ser sociable, metòdic, creatiu, detallista, tenir el do de l'organització, del lideratge, capacitat de solucionar problemes, de treballar sota pressió, saber gestionar un equip, posseir coneixements adquirits en una escola de cuina (tècniques culinàries, nutrició, gestió comercial, gestió de personal…), que tingui curiositat per a experimentar amb nous sabors i per descomptat, sempre en constant formació.

A més, és important i usual, que un xef hagi passat abans per totes les àrees imaginables de la cuina. Ja sigui com a cambrer, rentant plats, en pastisseria o fins i tot desossant en una carnisseria. També càrrecs de menor responsabilitat com el sous-xef, per exemple, per a poder així executar a la perfecció el seu posterior càrrec com a cap de cuina.

I consegüentment, haurà de gestionar tot el personal, el correcte funcionament de la cuina, estar en contacte amb proveïdors, exigint qualitat i preu, controlant estocs i per descomptat, supervisant que es compleixin totes les normes d'higiene i manipulació d'aliments.

En definitiva, la seva figura és molt important per al correcte funcionament de la cuina. És qui donarà caràcter i personalitat a les propostes que surtin d'ella i de qui dependrà que tot surti a la perfecció.

12 de juny del 2019 Ampliar notícia / Compartir

Tendències gastronòmiques d'aquest any 2019

masdesantllei

Necessitem les tendències. Ens agraden les sorpreses, les novetats, l'original, el mai vist fins al moment. Si sumem tot això, a l'evolució que experimentem amb el pas del temps, entendrem que hem d'estar sempre renovant-nos, buscant tots aquells factors que ens motivin i ens ajudin a tenir aquest al·licient de retrobar-nos amb “alguna cosa més”.

Així, parlem de què busquem aquest nou any. Quines novetats podrem trobar-nos en el món de la gastronomia.
En els últims temps, la preocupació pel medi ambient ha anat en crescendo i s'ha vist reflectida en les propostes gastronòmiques. Parlem de l'origen dels productes, del tractament d'aquests, de la contaminació que es derivava d'això, etc. Però avui, tenim una preocupació afegida i és la nostra pròpia salut.

Aquest any 2019, el nostre focus està posat a cuidar del nostre comensal, de la seva salut alimentària. I per a això ens centrem en diversos punts importants que fan de la gastronomia d'aquest any, una variable que també cuida de les persones.

Així, actualment es busca tenir plats més saludables en cada proposta, amb ingredients que es reinventen, amb envasos més ecològics i biodegradables, però també buscant la sorpresa, elaborar aperitius més originals, que formin part de l'espectacle d'un esdeveniment.

 • Com aconseguim un plat més saludable? Utilitzant major quantitat d'aliments verds, utilitzant producte de proximitat, poc o res processats, i de temporada.
 • Com aconseguim la sorpresa del comensal? Potenciant l'experiència de provar un plat, la qual cosa anomenem màrqueting sensorial. Fer d'un plat, un espectacle, ja sigui quant a la degustació (sorpreses en el gust, estètica o introduir elements exòtics), com en el visual (utilització de fums, bombolles, petacetas…).

Però anem a veure alguns dels ingredients que aquest any 2019 venen trepitjant fort:

-          Ús d'aliments nootròpics, tals com les nous, els nabius, l'ou, la xocolata negra o la cúrcuma i que tan beneficiosos per a l'estimulació del nostre cervell.

-          Utilització de fongs medicinals, com el bolet de card o el shiitake.

-          Snacks saludables d'algues o fruites deshidratades.

-          Major consum de cerveses artesanes.

-          La utilització de l'aranja o el cumquat per a substituir o fins i tot complementar el sabor cítric de la llimona o la llima.

-          Major presència de la llet de civada o de cànem.

-          Gran influència de la cuina oriental en les propostes gastronòmiques.

-          El cafè es queda en segon lloc en moltes parts del món, potenciant així el te.

-          Adaptació de productes alimentaris comuns a propostes vegetarianes o veganes, com per exemple els llagostins, el caviar o fins i tot la tonyina.

-          Trashcooking: Utilitzar la imaginació per a poder aprofitar parts d'un producte alimentari que acabaria tirant-se. Utilitzar la pell de les verdures com a acompanyament, la dels cítrics per a donar aroma, etc.

A tot això, li sumarem la nostra preocupació per al·lèrgies o intoleràncies alimentàries. Allò que tenim molt en compte, adaptant la nostra proposta a aquelles persones que ho pateixen, perquè també elles puguin gaudir del mateix plat que la resta de comensals sense perdre el caràcter o el sabor de la proposta inicial.

 

04 de juny del 2019 Ampliar notícia / Compartir

Càtering Vernissage

masdesantllei

Com ja hem dit en altres ocasions, tot càtering ha d'adaptar la seva proposta a les característiques de l'esdeveniment, el timing previst o les particularitats dels comensals, entre altres factors. Així, un bon servei dependrà per descomptat de l'adaptació del càtering a tot això i per descomptat també de la qualitat del producte i l'art de la cuina proposada.

Però avui volem posar el focus en un càtering concret: el vernissage; en francès “envernissar, envernissat”. Té una història molt interessant que ho relaciona amb el que avui coneixem com a esdeveniments culturals organitzats en exposicions d'art relacionades amb el món de la pintura, de l'escultura o la fotografia.

Així, antigament existia una tradició en la qual els amics o mecenes d'un artista assistien als últims retocs i a l'envernissat  de les seves obres, just els dies previs a l'exposició.

I és ara quan aquesta tradició, ha derivat en una trobada prèvia però el mateix dia de la inauguració d'una mostra d'art. Una reunió que té com a objectiu donar a conèixer a l'artista i la seva obra, als assistents, i per descomptat, fer una bona impressió a un públic objectiu com poden ser col·leccionistes, artistes, personatges tendència, empreses, inversors o simplement amants de l'art, principalment.

Aquest càtering, és també conegut com a “còctel d'obertura” o “còctel de benvinguda”, ja que alguns artistes prefereixen nomenar-ho d'aquesta manera.

En conseqüència a tot el que s'ha dit, podem entendre que un càtering d'aquestes característiques tindrà un objectiu clar: que els assistents puguin moure's per la sala amb llibertat, per a poder conèixer l'obra i per a poder relacionar-se i interactuar amb la resta dels convidats.

Així, haurem d'adaptar la nostra proposta a aquest escenari, tenint en compte que hauran de ser aperitius que els comensals puguin menjar amb els dits, sense necessitat de coberts. Parlem dels “finger foods”, tastets amb presentacions molt atractives i sabors gurmet que es concentraran en un sol gest. El vi i el cava, a més d'altres refrescos, seran els acompanyants perfectes en aquest tipus d'esdeveniments.

Finalment, la nostra obligació serà la d'oferir un servei de qualitat, de respecte al comensal i de responsabilitat. Allò que l'equip de Càtering Sant Lleí coneix a la perfecció.

29 de maig del 2019 Ampliar notícia / Compartir

Coffee break… dóna una pausa als teus esdeveniments o reunions corporatives.

masdesantllei

Avui dia, el coffee break no es tracta d'un simple descans per a prendre cafè, és molt més. En Càtering Sant Lleí, recomanem aprofitar aquest tipus “d’aturades gastronòmiques” per a poder establir un ambient de distensió en el qual els assistents a una reunió empresarial poden establir relacions laborals.

A més, ens serveixen principalment perquè llargues reunions o seminaris, siguin més lleugers.

Parlem de reunions d'alts càrrecs, seminaris, accions de màrqueting internes, esdeveniments formatius o fins i tot qualsevol altre esdeveniment que es presti a realitzar un descans i que necessiti fomentar la comunicació entre els participants.

Així, la durada pot rondar entre els 15 minuts o fins i tot una hora, depenent del tipus de reunió i el nombre de persones assistents a l'esdeveniment. I això determinarà, en part, el tipus de proposta gastronòmica que prepararem per a l'ocasió. També el perfil dels assistents i el moment en el qual tindrà lloc el coffee break, ens ajudarà a determinar la gastronomia que oferirem. Perquè no solament podrem servir-ho al matí, sinó que també tindrem la modalitat de tarda o fins i tot de nit.

En el cas del matí, la nostra finalitat serà oferir contingut energètic, per a ajudar els assistents a mantenir l'atenció. Per descomptat el cafè serà l'estrella del moment, però l'acompanyarem d'altres begudes com a tes, sucs o llet, a més de petits entrepans salats i dolços, cereals o fruita.

A la tarda, el nostre objectiu serà el d'oferir una proposta més elaborada, que reforci el transcurs del dia, també amb entrepans salats i dolços, acompanyats d'un bon assortiment de cafès, entre d’altres begudes.

Ja a la nit, podem incloure còctels sense alcohol o fins i tot si es requereix, un bon vi o cava acompanyat d'una gastronomia de fàcil digestió.

Finalment, recomanem tenir en compte detalls que ens ajuden a fidelitzar i reforçar la imatge, són els corresponents a la personalització de la presentació i la sala dedicada al coffee break, amb la imatge de marca, per exemple, o el tema tractat en aquestes reunions.

La nostra imaginació tindrà un factor important a l'hora d'elaborar la proposta, innovant en les presentacions o els sabors. Potenciant l'originalitat d'aquesta i adequant-la a tots aquells factors que ens faran connectar amb el comensal.

21 de maig del 2019 Ampliar notícia / Compartir
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Següent
peu
Generat amb la Plataforma Actualnews.es
Plataforma Actualnews.es